LÄMNA DIN HÄST HOS OSS

LÄMNA DIN HÄST HOS OSS
Vi kan ta emot din häst för miljöträning, lastträning, korrigering och problemlösningar. Vi jobbar med hästens vilja och glädje att själv söka trygghet och tillit till uppgiften vi vill den skall utföra. För mer info gå in på vår hemsida eller mejla camilla.johansson.rahanjam@telia.com

onsdag 20 juli 2011

Allemansrätten

ALLEMANSRÄTTEN MED HÄST


VI FÅR RIDA PÅ ENSKILDA VÄGAR!!!

Landets vägnät består av almänna (statliga) vägar och kommunala gator och vägar. Mindre vägar som leder till och mellan gårdar, sommarstugeområden mm är nästan alltid så kallade enskilda vägar som bekostas och sköts av vägsamfälligheter eller markägaren, antingen med bidrag eller helt privat. Det gäller även för skogsbilvägar och ägovägar som finns för att skog och mark ska kunna skötas.
För en enskild väg utan stadsbidrag gäller att det är vägens ägare som avgör om trafik med motorfordon ska vara tillåten. Markägaren kan däremot inte generellt förbjuda någon att gå, cykla eller rida på den enskilda vägen. Om markägaren vill förbjuda densamme måste han ansöka om detta hos kommunen eller trafikverket och i sådana fall sätts där upp skylt. Men alla skyltar med förbud i skog och mark är inte lagliga. Kontakta gällande kommun för information angående detta.
Däremot skall man ALLTID rida med förnuft och inte störa boende eller förstöra i skog och mark. Var noga att ta hänsyn till om marken är mjuk tex; på våren eller skritta i led förbi gårdar och hus.


Rid aldrig på åkermark, skogsplantering, trädgårdar eller i skidspår.

Men rid gärna förbi gårdar, hus med trädgårdar, mellan gårdar osv i lugnt tempo.

Källa: (MILJÖBALKEN kap 7, 1 § )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar