LÄMNA DIN HÄST HOS OSS

LÄMNA DIN HÄST HOS OSS
Vi kan ta emot din häst för miljöträning, lastträning, korrigering och problemlösningar. Vi jobbar med hästens vilja och glädje att själv söka trygghet och tillit till uppgiften vi vill den skall utföra. För mer info gå in på vår hemsida eller mejla camilla.johansson.rahanjam@telia.com

onsdag 9 februari 2011

Mantorp ATG kliniken för mätning av charmknutten Bagheera II

Resan upp gick bra. Bagheera står stilla och fint i transporten. Väl framme och urlastad fick han syn på en bajshög.... mm...
Vad tror ni händer!!
Bagheera häver sig dit med urkrafter och trots att han bara är en liten gynnare så hänger jag i grimskaftet fram till den färska högen för intressekoll av VEM!!?? som varit där före oss!
Ja.. Sedan promenerade vi ner till ATG kliniken och dörren in till travgången.
Bagheera följer nyfiket med.
Öppnar dörren och går in. Där fanns andra hästar och något stort bylte som låg på golvet!
Spetsade öron och vidöppen blick... tvekandes med högt buret huvud följer han med fram och tvekar, men jag bara länger grimskaftet och går förbi och hans huvud sänks och han följer efter.
Matte talade om att där inte var någon fara!
En veterinär dyker fram bakom knuten med en stor vit chip mätare framför sig i högsta hugg!! Herreguuuuud... bättre fly än illa fäkta!!
Men matte visste vad som komma skulle så du kom inte så långt...
Talade om att du va rädd får såna där mackapärer och då försökte hon chippkolla dej lite på avstånd först medans matte lugnande klappade dej i mankammen och pratade med dej... Hon fick koden tillslut!
mm.....
Nu var det dax!!
Vi blev inropade och fram kommer en man av äldre årgång med en mätpinne i högsta hugg!! Du flyyyyyr! Kommer bara en halvmeter sen tog det stopp och matte pratar igen och talar om att det inte är någon fara.
Spänd som en stålfjäder och ståendes på alla omöjliga sätt börjar det på 143 cm...
Herreguuud!! Har du växt från 136 till 143 cm på 2 år!! Nej då!! Vi håller för ögat på dej och får lite skäll om att du inte är tränsad och att det står minsann i regelementet att träns ska bäras!
Iallafall slappnar du av till slut och blir 138 cm.
Väl ute på stallplan ser du sådär lycklig ut igen som bara du kan göra när du klarat av något som känns svårt utan att behövt fått minsta skäll!!
Duktiga lilla ponny!!
Påklädning och lastning sedan bär det av hemmåt igen!
Du förblev en C-ponny!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar